Elektrikli Süpürge Kullanmak İçin 8 Güvenlik İpuçları

Elektrikli Süpürge Kullanmak İçin 8 Güvenlik İpuçları

Çoğu insan elektrikli süpürgeyi nasıl kullanacağını bildiğinden emindir. Ne yazık ki, uyulması gereken söylenmemiş kurallar var.

Çoğu insan elektrikli süpürgeyi nasıl kullanacağını bildiğinden emindir. Ne yazık ki, uyulması gereken söylenmemiş kurallar var. Elektrikli süpürgeyi doğru kullanmak, kazaları önlemek ve uygun temizliği sağlamak için hayati önem taşır. Elektrikli bir alet olarak, bir vakumun farkında olmanız gereken özel bir kullanımı vardır. Temizliği kolay ve güvenli hale getirmek için bazı önemli elektrikli süpürge ipuçları için aşağıya göz atın.

Islak Bir Yüzeyi Vakumlamayın

Ne yazık ki, elektrikli süpürgeler yalnızca kuru yüzeylerle sınırlıdır. Bu, elektrikli süpürge güvenlik önlemlerinin bir parçası olarak dökülen suları veya ıslak yüzeyleri temizleyemeyecekleri anlamına gelir. Elektrikli süpürgeye su çekilebilir ve elektrik çarpması kazasına neden olabilir. Elektrikli süpürge parçalarına da zarar verebilir.

ıslak yüzey

Evcil Hayvanları ve Çocukları Uzak Tutun

Evcil hayvanlarınız ve çocuklarınız, vakumlama ipuçları arasındaki ilk kuralı bile bilmiyorlar. Bazı büyük çocuklar bir vakum işlevini bilirler, ancak bir şans verilse nasıl düzgün bir şekilde süpüreceklerini bilemezler. Çocuklar ve evcil hayvanlar doğal olarak meraklıdır. Bu nedenle, elektrikli süpürgeyi ortalıkta bıraktığınızda, gizlice yaklaşacak ve onunla oynamaya başlayacaklardır. Süpürgeyi devirebilir ve yaralanabilirler, hatta elektrik kablosunu çekebilirler.

Çocuklar ve evcil hayvanlar muhtemelen elektrik çarpması nedeniyle yaralanabileceğinden, temizleyiciyi uzak tutun ve asla gözetimsiz bırakmayın. Talimatları anlayan ve uygulayan çocuklarınız varsa, güvende olmalarına yardımcı olmak için bazı kolay vakumlama temizleme güvenlik ipuçlarını paylaşabilirsiniz.

Döngülere ve Kıvrılmalara Dikkat Edin

Elektrik süpürgesi kullanırken karşılaşabileceğiniz en yaygın yaralanmalardan biri kabloya takılmaktır. Özellikle temizlik sırasında veya sonrasında evinizde çok sayıda insan varsa, temizleyiciyi saklamadan önce kabloları doğru şekilde bağladığınızdan emin olun. Keskin köşelerden uzak durun çünkü bunlar vakum kablosunu keserek gereksiz onarım veya değiştirme maliyetlerine yol açabilir. Mümkünse, sağlam tutmak için vakum kablosunu aşırı germekten de kaçının.

Vakum Yaparken Terlik Giyin

Süpürme sırasında terlik giydiğinizden emin olun. Bu, özellikle evi aceleyle temizliyorsanız, sizi yaralanmalardan korumak için kullanılan vakum uçlarından biridir. Çoğunlukla halı kaldırıldığında, parmağınızın elektrikli süpürgenin ağzına sıkışması gibi talihsiz bir şans vardır.

Bunu önlemek için acele etmeden evi temizlemek için zaman ayırın. Acele etmeniz gerekiyorsa, halıyı kaldırdığınızdan ve ayaklarınıza terlik giydiğinizden emin olun.

Ayaklarınızı korurken koruyucu giysiler de giymelisiniz. Yorucu ve zaman kaybı gibi görünse de, süpürürken koruyucu giysiler giydiğinizden emin olun. Ellerinizi kir, kalıntı ve tozdan uzak tutan eldivenler giyebilirsiniz. Bu, özellikle endüstriyel bir alanı süpürüyorsanız çok önemlidir.

Elektrikli süpürge güvenlik önlemlerinin bir parçası olarak, diğer koruyucu giysiler, özellikle astımlı veya alerjiniz varsa faydalı olan bir yüz maskesi içerir. Yüz maskesi, vakumlama sırasında havadaki toz alerjenleriyle yakın temastan kaçınmanıza yardımcı olur.

Gözlükler, toz veya kir parçacıklarının ve diğer kirleticilerin gözünüze girmesini önleyecektir. Neyse ki, gürültülü vakumlamaya dayanamıyorsanız, aşırı gürültüyü uzak tutmak için kulak koruyucular uygundur.

süpürürken terlik giyin

Büyük veya Keskin Nesneleri Almaya Çalışmayın

Bu, makinenin bütünlüğünü korumayı ve çalışır durumda tutmayı amaçlayan önemli vakumlu temizleme güvenlik ipuçlarından biridir. Bu tavsiyeye aykırı hareket etmek, birçok insanın ciddi mekanik kazalara tanık olmasına neden olmuştur.

Süpürgenizin motorunun fanına zarar verebileceğinden, çoğunlukla metal olan büyük nesneleri zorla almaktan kaçının. Metal nesneleri toplamak makinenize zarar vererek daha fazla onarım maliyetine ve hatta yaralanmaya neden olur.

Elektrikli süpürge kullanarak keskin nesneleri toplamak, elektrik kablosunu yırtacak veya dahili bileşenlere zarar vererek daha fazla onarım maliyetine yol açacaktır.

Düzgün bir şekilde nasıl süpürüleceğine ilişkin temizleyicinin kılavuzunu okuduğunuzdan emin olun. Bu kılavuzların çoğu, elektrikli süpürgenin alabileceği nesneleri vurgular. Çoğu durumda, genellikle küçük parçacıklar veya kendi başınıza alamadığınız şeylerdir.

Yanıcı Malzemelerden Kaçının

Elektrikli süpürge, elektrik tüketen elektrikli bir cihazdır. Herhangi bir elektrikli cihazda olduğu gibi, uzmanlar makineyi kullanırken elektrikli süpürgenizi yanıcı veya yanıcı maddelerden uzak tutmanızı tavsiye eder.

Elektrikle temas ettiğinde yangına neden olabilecek partikülleri veya malzemeleri vakumlamayın. Çoğu elektrikli süpürge, potansiyel olarak kendinize zarar vermenize karşı sizi uyarmak ve sorumluluklarını en aza indirmek için elektrikli süpürge güvenlik önlemlerinde bunu vurgular.

Evinizi süpürmeden önce, yangına neden olabilecek herhangi bir yanıcı madde olup olmadığını kontrol edin.

Kutuyu Boşaltın ve Toz Torbasını Düzenli Olarak Değiştirin

Bazı elektrikli süpürgeler, biriken kiri toplamak için bir teneke kutu veya bir torba ile birlikte gelir. Elektrikli süpürge uzmanları, boşaltmak için kutunun dolmasını beklememenizi tavsiye ediyor. Kapasiteye yaklaştığında boşaltmalısınız. Toz torbası da optimum boyutuna ulaşmadan değiştirilmelidir.

Tam dolu bir toz torbası veya bidon, elektrikli süpürgenin temizleme verimliliğini etkiler. Ne yazık ki, tozlu havayı çevrenize de geri üfleyebilir. Daha da kötüsü, hortumu potansiyel olarak tıkayabilir. Temizlemeden önce daima toz torbasına veya kutuya dikkat edin.

Yalnızca Uyumlu Uzatma Kablolarını Kullanın

Elektrikli süpürge uzmanları, arızalı veya elektrikli süpürgenizle uyuşmayan uzatma kablolarını kullanmamanızı tavsiye eder. Bu, mekanik veya elektrik kazalarına ve hepsinden kötüsü, kişinin yaralanmasına neden olabilir.

Etki, potansiyel bir yangın patlaması olabilir. Ayrıca, onarım veya değiştirme maliyetlerine neden olacak ciddi elektrikli süpürge hasarına da yol açabilir. Genel bir kural olarak, elektrikli süpürgeyle kesinlikle uyumlu uzatma kabloları kullandığınızdan emin olun.

Çözüm

Bu noktada, elektrikli süpürgeyi nasıl kullanacağınızı hala bilmiyorsanız, daha fazla elektrikli süpürge ipucu için kılavuzdan yararlanın. Güvenliğiniz ve elektrikli süpürgenin güvenliği her şeyden önemlidir. Çevrenizdeki insanların güvenliği de önemlidir ancak süpürürken etrafınızda daha az kişinin olmasını sağlayın. Dreame T20 gibi kaliteli bir elektrikli süpürge, mükemmel ve etkili temizlik sağlarken, bir elektrikli süpürgede arzu ettiğiniz tüm işlevselliği size sağlayacaktır.

İLETİŞİM FORMU

Detaylı bilgi için formu doldurabilirsiniz. En kısa sürede dönüş sağlanacaktır.