Evde Derin Temizlik ve Düzenli Temizlik: Farklar Nelerdir?

Evde Derin Temizlik ve Düzenli Temizlik: Farklar Nelerdir?

Evlerini temizleyen çoğu insan düzenli temizlik yapar. Profesyonel temizlik firmaları düzenli ve derinlemesine temizlik yapmaktadır.

Evlerini temizleyen çoğu insan düzenli temizlik yapar. Profesyonel temizlik firmaları düzenli ve derinlemesine temizlik yapmaktadır. Derin temizlik için fazladan ödeme yapmanız gerekecek olsa da, paranızın karşılığını eşsiz bir şekilde alırsınız. Kendin Yap (Kendin Yap) ev temizliğini profesyonel temizlik yerine neden gözden kaçırmanız gerektiğini anlamak için iki terimi tanımlamak önemlidir.

Derin Temizlik ile Evinizi Düzenli Olarak Temizlemenin Farkı Nedir?

Düzenli Temizlik

Adından da anlaşılacağı gibi, düzenli ev temizliği, tipik temizliği korumak için yapılan tipik ev temizliği görevlerini içerir. Düzenli temizlik yapmak için bir temizlik şirketi kiralamak mümkün olsa da, derinlemesine temizlikten daha az maliyetlidir.

Düzenli temizlik genellikle zeminleri süpürmek, zeminleri temizlemek ve paspaslamak, halıları süpürmek, yüzeylerden, cihazlardan ve demirbaşlardan tozu silmek, banyoyu temizlemek ve dezenfekte etmek, mutfak aletlerini, tencereleri ve zeminleri temizlemek ve ayrıca kapıları temizlemek gibi temizlik işlerini içerir. pencere çerçeveleri, havalandırma delikleri, çöp kutusunu boşaltma ve örümcek ağlarını temizleme.

Derin temizlik

Derin temizlik, normal temizlikten daha ileri gider. Temel fark ayrıntı düzeyindedir. Derin temizlik daha kapsamlıdır. Tüm düzenli temizlik görevlerinin yanı sıra evinizin ihmal edilen ve/veya ulaşılması zor bölgelerinin temizliğini içerir. Temizlenebilecek her şey halledilir. Ayrıca, evinizin yaşam kalitesini ve genel sanitasyonunu iyileştirmeye odaklanır. Diğer dikkate değer farklılıklar fiyat içerir. Derin temizlik açıkça daha maliyetlidir. Ayrıca daha uzun sürer.

Evinizi Ne Sıklıkta Derinlemesine Temizlemeniz Gerekir?

Yukarıda belirtildiği gibi, derinlemesine temizlik, evinizdeki her temizlenebilir yeri veya şeyi temizlemeyi içerir. Her şeyi temizlemek mümkün olmasa da, diğerlerinden daha sık derinlemesine temizlemeniz gereken şeyler vardır.

Mikrodalga, duş, tuvalet, banyo paspasları, küvetler ve halılarınızı her hafta derinlemesine temizlemelisiniz. Buzdolabınız her ay derinlemesine temizlenebilir, yastıklarınız ve süpürgelikleriniz üç ayda bir temizlenmelidir.

Pencereler ve perdeler 3-6 ay sonra iyice temizlenmelidir. Yatak, battaniye ve yorganlarınız yılda en az iki kez derinlemesine temizlenebilir. Duş başlıkları bir yıl bekleyebilirken, fırınınız hoş olmayan bir koku yaymaya başladığında derinlemesine temizlenmelidir. Bu, sıklığa, dökülmelere vb. bağlı olarak haftalık bile olabilir.

Vakumlu Derin Temizlik

Derin Temizlik Evi Kontrol Listesi: Bir Ev Nasıl Derinlemesine Temizlenir

Mutfağınızda, yatak odanızda vs. temizlemeniz gereken farklı yerler, bu yerleri nasıl temizleyeceğiniz, kaç kez temizlemeniz gerektiği gibi ayrıntıları arıyorsanız, diğer önemli bilgilerin yanı sıra bilmeniz gerekenler burada.

Mutfak Derin Temizlik

Mutfağınızı derinlemesine temizlerken mikrodalga fırın, buzdolabı ve fırına odaklanmalısınız, çünkü bunlar düzenli temizlik sırasında düzgün temizlenmeyen cihazlardır. Yukarıda belirtildiği gibi, mikroplar için üreme alanı görevi gören yiyecek sıçramalarından kurtulmak için mikrodalga fırınınızı haftalık olarak derinlemesine temizleyin.

Gıda dökülmelerini ve ayrıca ciddi bakteri kontaminasyonuna neden olabilecek çürüyen sebzeler gibi diğer mikrop kaynaklarını ortadan kaldırmak için buzdolabınız aylık olarak derinlemesine temizlenmelidir. Bir buzdolabını derinlemesine temizleme işlemi, her şeyi çıkarmayı ve antibakteriyel yıkama kullanarak tüm bölmeleri silmeyi içerir ancak bununla sınırlı değildir.

Fırın, mümkün olduğunca sık, daha önce pişirilmiş yiyeceklerin kokusunu almaya başladığınızda derinlemesine temizlenmelidir. Fırınınızı düzenli olarak temizlerken, iyi dökülme ve sıçramalardan kurtulmak için nemli bir bez ve sabunlu su kullanın.

Mutfakta derinlemesine temizlenmesi gereken diğer alanlar ve aletler bulaşık makineleri, set üstü ocaklar ve lavabolardır.

Salon Derin Temizlik

Oturma odanız, neyin temizlendiğine bağlı olarak haftada bir ila altı ayda bir derinlemesine temizlenmelidir.

Halı temizliği haftada bir yapılmalı ve yılda bir veya iki kez derinlemesine temizlenmelidir. Bununla birlikte, evcil hayvanlarınız veya çok oynayan küçük çocuklarınız varsa, ancak yine de baştan sona temiz bir halıya ihtiyacınız varsa, derinlemesine temizlik yapılabilir. Derin temizlik, bölgenizdeki lekeler ve toz seviyeleri gibi faktörler tarafından da belirlenir.

Derin temizlik halıları, geleneksel yöntemlerle ele alındığında göz korkutucu bir görev olabilir. Şu anda piyasada kanepenizi, halınızı ve zeminlerinizi derinlemesine temizlemek için Dreame T20 gibi derin temizlik elektrikli süpürgeleri bulunmaktadır.

Derin temizlik için Dreame T20

Pencereler ve perdeler 3-6 ayda bir derinlemesine temizlenebilir. Ahşap işçiliği silebilseniz de, diğer elemanları/parçaları derinlemesine temizlemenize yardımcı olacak bir profesyonele ihtiyacınız olacak, yani perdelerinizden ve pencerelerinizden kiri çıkarmak için.

Süpürgelik tahtaları üç ayda bir derinlemesine temizlenmelidir. Süpürgelik üzerinde süpürme ve silme, süpürgeliklerde zamanla biriken toz ve patojen (toz akarları/alerjenler) tabakasını ortadan kaldıracaktır.

Banyo Derin Temizlik

Küvetler ve duşlar haftalık olarak derinlemesine temizlenmelidir. Küvetler ve duşlar, cilt enfeksiyonlarına neden olduğu bilinen mantar ve bakteriler için mükemmel üreme alanları olduğundan derinlemesine temizlik çok önemlidir. Temizlik, antibakteriyel maddeler kullanılarak mümkün olduğunca kapsamlı olmalıdır.

Tuvaletler günlük olarak düzenli olarak temizlenmeli ve her hafta derinlemesine temizlenmelidir. Küvet ve duşlar gibi temizlik de antibakteriyel maddeler kullanılarak yapılmalıdır. Tuvaletinizi çirkin lekelerden uzak tutmak için çamaşır suyu kullanmak da çok önemlidir. Mineral birikintilerini temizlerken bir tuvalet temizleyici kullanışlı olacaktır.

Banyo paspasları da mantar ve bakteri üreme alanı olduğu için haftalık olarak temizlenmelidir. Banyo paspaslarında gelişen zararlı böceklerden kurtulmak için dezenfektan yıkama veya diğer benzer deterjanları kullanın. Yıkadıktan sonra, matı kuruması için doğrudan güneş ışığı altında dışarıda kurutun.

Banyo duş başlıkları, zamanla biriken mineralleri uzaklaştırmak ve normal işlevi eski haline getirmek için yılda bir kez derinlemesine temizlenmelidir. Derinlemesine temizlik, zamanla biriken toz ve kirden de kurtulur.

Yatak Odası Derin Temizlik

Yatak odası yastıkları üç ayda bir, şilteler, yorganlar ve battaniyeler yılda iki kez derinlemesine temizlenmelidir. Yastıklar ölü deri, ter, yağ, toz akarları ve diğer alerjenleri barındırır.

Yataklar ayrıca yastıklarda bulunan her şeyi ve daha fazlasını yani yatak hatalarını barındırır. Yataklar da kokmaya eğilimlidir.

Yorganlar ve battaniyeler de toz ve alerjen biriktirir. Tüm yatak odası eşyaları profesyonel temizlikçiler tarafından derinlemesine temizlenmelidir. Düzenli temizlik yapabilirsiniz; ancak, derin temizlik bariz nedenlerden dolayı profesyonellere bırakılmalıdır. Pahalı görünse de, derinlemesine temizlik gereksinimlerini göz ardı etmenin sağlık üzerindeki etkilerini göz önünde bulundurmak önemlidir.

Saygın profesyonel derin temizleyicileri seçmek de önemlidir. Evinizdeki bazı öğeleri/yerleri son teknoloji cihazlar yardımıyla derinlemesine temizlemek mümkün olabilir. Dreame T20 ile hemen derinlemesine temizliği hızlı, kolay ve verimli hale getirin!

İLETİŞİM FORMU

Detaylı bilgi için formu doldurabilirsiniz. En kısa sürede dönüş sağlanacaktır.