Kışın İç Mekan Hava Kalitesini İyileştirmenin 5 Yolu

Kışın İç Mekan Hava Kalitesini İyileştirmenin 5 Yolu

Yakın zamanda yapılan bir küresel hava kalitesi araştırması, dünya nüfusunun %50'sinin ev içi hava kirliliği etkilerinden muzdarip olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, iç mekan hava kalitesini artırmanın önemi fazla vurgulanamaz.

Yakın zamanda yapılan bir küresel hava kalitesi araştırması, dünya nüfusunun %50'sinin ev içi hava kirliliği etkilerinden muzdarip olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, iç mekan hava kalitesini artırmanın önemi fazla vurgulanamaz.

Kışın iç mekan hava kalitesinin nasıl iyileştirileceğini anlamak için öncelikle Kış aylarında iç mekan hava kalitesinin düşük olmasına neyin sebep olduğunu bilmelisiniz. Kötü iç mekan hava kalitesinin etkileri korkunçtur. Çözümler, evinizi havalandırmak gibi basit önlemler almaktan hava kalitesi için en iyi vakumu bulmaya kadar uzanır. Ancak, önce Kışın iç hava kalitesi yönetimini ve ilgili konuları tartışalım.

Kışın Kötü Hava Kalitesinin Arkasındaki Sorunlar Nelerdir?

Ev sahipleri pencereler, kapılar, kenar kirişleri, borular vb. etrafındaki hava sızıntıları konusunda daha bilinçli hale geldiğinden ve konforu artırma ve ısıtma faturalarını düşürmeye yönelik diğer çabaların yanı sıra yalıtımla sonuçlandığından, kışın iç mekan hava kalitesi düşer. İnsanlar, iç mekan sıcaklığını korumak için Kış aylarında kapıları ve pencereleri sıkıca kilitli tutma eğilimindedir; ancak bunların olumsuz etkileri vardır.

İç mekanlarda zayıf hava sirkülasyonu, baş ağrısı, yorgunluk ve baş dönmesinden solunum yolu hastalıkları, kanser ve kalp hastalığı gibi daha ciddi etkilere kadar birçok sağlık sorunundan sorumlu bakteri, virüs, toz akarları, küf sporları ve diğer patojenlerin birikmesine izin verir. EPA'ya . _ Uçucu organik bileşikler (boya, temizlik maddeleri vb.), evcil hayvanlar, duman vb. de iç mekandaki kötü hava kalitesi için sorumludur.

İç Mekan Hava Kalitesini İyileştirmenin 5 Yolu

Kış gibi mevsimlerde kötü iç hava kalitesinin etkileri göz önüne alındığında, belirli önlemlerin alınması önemlidir. İşte iç mekan hava kalitesini beş basit yolla nasıl iyileştireceğiniz.

Bitki yetiştirmek

İç mekan hava kalitenizi artırmak için bazı iç mekan bitkileri yetiştirebilirsiniz. NASA tarafından yapılan da dahil olmak üzere çok sayıda çalışma, iç mekan bitkilerini iyileştirilmiş hava kalitesine bağladı. Ev bitkileri havadaki zararlı patojenleri emebilir. Dar alanlarda ve hava akışının çok az olduğu veya hiç olmadığı odalarda mükemmel çalışırlar. Bitkiler, iç mekan hava temizleme yetenekleri açısından hava temizleyicilerinden daha yavaş olsa da, başka kayda değer faydaları da vardır. Örneğin, bitkiler hava temizleyicilerinden daha terapötik ve uygun maliyetlidir.

Bununla birlikte, iç mekan hava kalitesi faydalarını gerçekleştirmek için belirli sayıda bitkiye ihtiyacınız vardır, yani her 100 fit kare iç mekan alanı için 2-3 bitki. Ayrıca bazı bitkiler havayı temizlemede diğerlerinden daha iyidir. Areca palmiyesi, yılan bitkisi, para bitkisi ve Çin yaprak dökmeyen bitkileri, daha iyi iç mekan hava kalitesi için düşünülmesi gereken iyi iç mekan bitkilerinin örnekleridir.

hava kalitesi için iç mekan bitkileri

İç Mekan Hava Kalitesini İzleyin

İç mekanlarda hava kalitesini iyileştirmek için öncelikle iç mekan hava kalitesi durumunuzu bilmelisiniz. İç mekan hava kalitesi monitörleri (IAQ monitörleri), hava kalitesi hakkında doğru veriler sunarak etkili iyileştirme önlemleri almanıza olanak tanır. Bugünün en iyi IAQ monitörleri, radon da dahil olmak üzere iç mekandaki neredeyse tüm kirleticileri tespit edebilir - ABD IAQ monitörlerindeki tüm akciğer kanserine bağlı ölümlerin %13.4'üne bağlı kimyasal, sinüsler gibi birçok solunum sağlığı probleminden sorumlu uçucu organik bileşikleri (VOC'ler) tespit edebilir.

İç mekan hava kalitesini izlemenin faydaları, o kirleticiden kurtulmanın etkili yollarını bulabilmek için evinizdeki belirli kirleticiyi tanımlamayı içerir. Belirli bir kirleticinin seviyesi belirli bir seviyeyi aştığında, Kış aylarında tam olarak ne zaman havalandırma yapacağınızı bilebilirsiniz.

İyi bir hava kalitesi monitörü, nasıl hissettiğimiz ve performansımızla bağlantılı olan iç ortam sıcaklığı, hava basıncı ve nem de dahil olmak üzere diğer birçok ölçümü izleyecektir. Sıcaklık, hava basıncı ve nemdeki dengesizlikler baş ağrısı, migren, eklem ağrısı ve kan basıncı değişikliklerinin yaygın nedenleridir. İç mekan hava kalitesini bozulmuş düşünmeyle ilişkilendiren kanıtlar bile var.

Windows'unuzu açın

İnsanların kışın pencerelerini açmayı sevmemesi anlaşılabilir. İç ortamınızı sıcak ve rahat tutmakla ilgili çaba, genellikle temiz hava ihtiyacından daha ağır basar. Ancak iç mekan hava kalite seviyenizi güvende tutmak için pencerelerinizi periyodik olarak açmalısınız. Bir iç mekan hava kalitesi monitörünüz varsa, havalandırmanın tam zamanını öğrenebilirsiniz.

Daha Sık Temizleyin ve Vakumlayın

Zemin ve zemin kaplamanızı halı ve paspas olarak tutmak, iç mekan hava kalitenizi de büyük ölçüde artırabilir. Halılar ve kötü iç hava kalitesi arasında açık bir bağlantı vardır. Halılar, evlerde artan alerjen, toz ve patojen seviyeleri ile bağlantılıdır. Halılar ile astım, endişeli semptomlar ve hafif bilişsel etkiler gibi sağlık sorunları arasındaki bağlantı da açıktır.

Halılar, paspaslar ve kirli zeminler toz, toz akarları, küf ve iç mekan hava kalitesi sorunlarıyla bağlantılı birçok patojeni barındırır. Tüm bu sorunlar, özellikle hava sirkülasyonunun zayıf olduğu kış aylarında, zemini daha sık süpürerek ve paspaslayarak çözülebilir. Ancak, çoğu elektrikli süpürge işi bitirmez. Bazı elektrikli süpürgeler toz, bakteri ve alerjenleri tekrar havaya salarak iç mekan hava kalitesini kötüleştirir. Paspasların da temiz olması gerekir, aksi takdirde patojenleri de yeniden bulaştırırlar.

Bu sorunu çözmek için , Dreame D9 robot vakum gibi bir HEPA filtreli bugün hava kalitesi için en iyi vakumu düşünün . Dreame D9, benzersiz stressiz temizlik deneyimleri sunan hepsi bir arada bir elektrikli süpürge, paspas ve robottur. Evinizde bir temizleme rotasını haritalamak için bir lazer sistemi ve akıllı algoritma kullanır ve engellerden kolaylıkla kaçınırken verimli ve kapsamlı bir temizlik sağlar.

hava kalitesi için en iyi vakum

Fırın Filtrelerini Düzenli Olarak Değiştirin

İç mekan ısıtma ihtiyaçları büyük ölçüde arttığından, fırın filtrelerinin partikül maddeyi daha hızlı toplaması zorunludur. Fırın filtreleri, düzenli olarak değiştirmezseniz kış aylarında olduğu kadar verimli çalışmayacaktır. Kış aylarında kirli ve tıkalı filtrelerin birden fazla kez çıkarılması, sıkışan partikül maddesinin geri dönmemesini sağlayacaktır.

Yukarıdaki önlemleri aldıktan sonra iç mekan hava kalitesi yönetimi sorunları yaşamayacaksınız. Daha sık pencere ve kapı açmayı, iç mekan bitkilerini eklemeyi, pencerelerinizi daha sık açmayı ve fırın filtrelerinizi değiştirmeyi amaçlamadan önce iç mekan havanızın kalitesini izleyerek başlamalısınız. En önemlisi, halınızı, kilimlerinizi ve zeminlerinizi otomatik olarak temizlediği kanıtlanmış Dreame D9 gibi iyi bir elektrikli süpürge ve paspas satın almalısınız.

İLETİŞİM FORMU

Detaylı bilgi için formu doldurabilirsiniz. En kısa sürede dönüş sağlanacaktır.