Robot Süpürgeniz ile Asla Yapmamanız Gereken Şeyler

Robot Süpürgeniz ile Asla Yapmamanız Gereken Şeyler

Bir evi temizlemek, günlük hayatımızdaki en önemli görevlerden biridir. Çeşitli yöntemler, teknikler kullanabilir ve zamanlamalarımızı değiştirebiliriz, ancak kesin olan bir şey var ki, zemini süpürmek gerekli. Elektrikli süpürge hiçbir şekilde modern bir buluş değildir. 20. yüzyılın başında ortaya çıktı ve o zamandan beri hemen hemen her eve girmenin yolunu buldu.

Bir evi temizlemek, günlük hayatımızdaki en önemli görevlerden biridir. Çeşitli yöntemler, teknikler kullanabilir ve zamanlamalarımızı değiştirebiliriz, ancak kesin olan bir şey var ki, zemini süpürmek gerekli. Elektrikli süpürge hiçbir şekilde modern bir buluş değildir. 20. yüzyılın başında ortaya çıktı ve o zamandan beri hemen hemen her eve girmenin yolunu buldu.

Elektrikli süpürgelerin etkinliği, çoğu zaman, onlarla neleri temizleyebileceğimizi ve neleri temizleyemeyeceğimizi unutturur. Neredeyse her şeyi süpürme gücüne bakılmaksızın, elektrikli süpürgeleri kullanırken dikkatli olmalıyız. Her şey süpürülemez ve bazı şeyler makineye zarar vererek onu işe yaramaz hale getirebilir. Yazımızda size neleri temizleyebileceğiniz ve neleri temizleyemeyeceğiniz ve neden Dreame elektrikli süpürgenin evinizde olması gereken bir cihaz olduğu konusunda kapsamlı bir rehber vereceğiz.

Vakum yapamayacağınız şeyler

Şimdi odağımızı makalenin konusuna çeviriyoruz, bu da vakumlamamanız gereken şeyler. Bu konu, vakumunuza zarar verebileceği, verimsiz hale getirebileceği ve hatta onu işe yaramaz hale getirebileceği için çok daha önemlidir. Zemini süpürürken nelerden kaçınmanız gerektiğine ve bunun yerine bununla nasıl başa çıkabileceğinize bakacağız.

Kırık cam

Kırılan camları temizlemek inanılmaz derecede acı verici olabilir ve bunun için elektrikli süpürgenizi çıkarma isteği duyacaksınız. Ancak, direnmeli ve kendinize camı vakumlayabilir misiniz diye sormalısınız. Cam parçaları elektrikli süpürgeniz için oldukça tehlikeli olabilir. Torbalı temizleyiciler için, camı vakumlamak kolayca yırtabilir ve büyük bir karmaşa yaratabilir. Torbasız elektrikli süpürgeler için bile, uçlar ve cam parçaları içlerine zarar verebilir. Daha büyük parçalar borunun içine yerleşebilir ve borunun düzensiz çalışmasına neden olabilir.

Süpürge kullanmak yerine, önce büyük parçaları süpürmeli ve dikkatlice atmalısınız. Bunu yaptığınızda, mikroskobik cam parçaları ile kalacaksınız ve bunları nemli bir bez, kağıt havlu, hamur veya ekmek kullanarak temizleyebilirsiniz.

kırık cam

su

Okuyucuların sıklıkla sorduğu önemli bir soru şudur: Suyu vakumlayabilir miyim? Cevap, makinenizi ne pahasına olursa olsun ıslak bir şeyin yanına getirmemeniz gerektiğidir. Bunun nedeni, elektrikli süpürgenin zaten bir ton toz, kir ve diğer yabancı maddeleri barındırmasıdır. Suyla tanıştırmak korkunç bir fikir olurdu. Küf oluşumuna veya daha kötüsüne yol açabilir, su elektrikli süpürgede elektrik arızasına neden olabilir. İkincisi, vakumunuzu hizmet dışı bırakabilir.

Suyu temizlemenin en iyi yolu, suyu tamamen emebilen bir mikrofiber bez kullanmaktır.

Islak Gıdalar

Herhangi bir tür çorba, ıslak mısır gevreği, ıslak kahve telvesi ve çay yaprağı veya sos döktüyseniz, ne pahasına olursa olsun elektrikli süpürgenizi kullanmaktan kaçının. Elektrikli süpürgenin içinde bir karmaşa yaratacak ve kesinlikle elektrikli süpürgenize zarar verecektir. Zemini süpürürken, dökülen yiyeceklerin elektrikli süpürgenize girmemesine dikkat edin.

Yapmanız gereken, onu emmek için bir mikrofiber bez kullanmaktır. Islak yiyeceklerde parçalar varsa, elinizi veya süpürgenizi kullanarak toplayabilirsiniz, önce bunu yapmanız önerilir.

Kül ve İnce Toz

Elektrikli süpürgeler zor olabilir, ancak şömine külü veya ince toz gibi partikül maddeleri işlemek için tasarlanmamışlardır. Bunun nedeni, çoğu elektrikli süpürgenin bu boyuttaki lekeleri kaldırabilecek bir filtreyle gelmemesidir. Süpürgenizin içini kaplayabilir ve tıkayabilir veya daha da kötüsü, havaya geri dönebilir.

İnce maddeleri temizlemenin iyi bir yolu, hepsini süpürmek için bir süpürge kullanmaktır. Alternatif olarak, daha kolay bir temizleme yöntemi için hepsini bir araya getirmek için kullanılmış kahve telvesi gibi ıslak malzemeler kullanabilirsiniz.

kül ve ince toz

Makyaj yapmak

Bir halıya makyaj dökmek bir trajediden başka bir şey değildir. Elektrikli süpürge kullanmak bir karışıklık olabilir. Vakum fırçası halıyı veya zemini lekeleyebileceğinden dökülmeyi daha da kötüleştirebilir. Makyajın elektrikli süpürgeye emilmesi durumunda, vakum torbası için felaket olabilir. Eriyebilir ve makyaj dökülmesinden daha kötü bir karmaşa yaratabilir.

Mümkün olduğu kadar çok makyaj toplamalı ve atmalısınız. Lekelere gelince, halınız için kolay bir leke çıkarıcı kullanabilirsiniz.

Çözüm

Bir elektrikli süpürgenin verimliliği bizi uyuşuk hale getirip hemen hemen her şeyi temizlemek için kullanmış olsa da, bir elektrikli süpürgenin neleri kaldırabileceğini ve neleri yapamayacağını bilmeliyiz.

İLETİŞİM FORMU

Detaylı bilgi için formu doldurabilirsiniz. En kısa sürede dönüş sağlanacaktır.