Vakumla Halıdan Cila Nasıl Çıkarılır

Vakumla Halıdan Cila Nasıl Çıkarılır

Evinizin her köşesini ve köşesini temiz tutmak gerçekten zor bir iş olabilir. Bir akşam yemeği sırasında veya evin bazı alanlarında dekorasyon seçeneği olarak mum ışığı kullanmak iyi bir dekorasyon fikridir.

Evinizin her köşesini ve köşesini temiz tutmak gerçekten zor bir iş olabilir. Bir akşam yemeği sırasında veya evin bazı alanlarında dekorasyon seçeneği olarak mum ışığı kullanmak iyi bir dekorasyon fikridir.

Ancak, cilanın halılara damlama olasılığı her zaman vardır. Erimiş balmumu halıdan çıkarmak zor bir şey gibi görünebilir. Bununla birlikte, bazı basit adımları izlerseniz, cilayı halıdan nasıl kolayca çıkaracağınızı bileceksiniz.

Ancak adımları uygulamadan önce, halıdaki cilayı çıkarmanıza yardımcı olabilecek bazı şeyler vardır. Bu şeylerin ne olduğunu öğrenelim.

İhtiyacınız Olan Şeyler

Mum mumunu halıdan çıkarmak için aşağıdaki birkaç şeye ihtiyacınız olacak:

  1. Buz Torbası veya Buz Paketi
  2. Ütü veya Saç kurutma makinesi
  3. Kağıt havlu
  4. Halı Temizleme Solüsyonu veya Ovma Alkolü
  5. Tereyağı Bıçağı
  6. Elektrikli süpürge

Bunların her biri, halıdan balmumunun çıkarılmasıyla ilgili çeşitli adımlar boyunca gerekli olacaktır. Şimdi mum mumunu halıdan nasıl çıkaracağımızı öğrenelim.

balmumu halıdan çıkarın

Halıdan Cilayı Çıkarma Adımları

Bu basit adımları izlerseniz, inatçı cilaları halılarınızdan kolayca çıkarabilirsiniz. İlk şey veya elbette ön gereklilik, önceki bölümümüzde tartıştığımız tüm malzemeleri hazır hale getirmektir.

Gerekli tüm malzemeler temin edilip kullanıma hazır hale getirildikten sonra, halıdan mumu çıkarma işlemine başlayabiliriz. Şimdi ilgili adımlara bakalım.

Adım 1: Cilayı Halı Üzerinde Dondurmak

Halılarınızdaki mum, gördüğünüz veya fark ettiğiniz anda derhal çıkarılmalıdır. Daha uzun süre beklerseniz, halılarınızdaki cilayı ve sonrasında bıraktıkları lekeyi temizlemek zorlaşır.

Halıdaki cilanın dağınık olduğunu ve halıya yayıldığını görebilirsiniz. Bazıları halının üzerinde olabilir ama görünmeyebilir. Halıdaki tüm cilanın düzgün bir şekilde göründüğünden emin olmak için bu adımı yapmanız gerekir.

Bu adımda, mumun düştüğü noktalara halının üstüne bir torba buz veya bir buz torbası yerleştirilir. Bu, cila lekelerini daha net bir şekilde görünür hale getirecek ve böylece temizlemeyi kolaylaştıracak olan halı üzerindeki cilayı donduracaktır. Nem sadece lekeleri daha da kötüleştireceğinden, dondurma işlemi sırasında halının ıslanmamasına dikkat edin.

Adım 2: Halıdaki Balmumu Kazıyın

Yüzeydeki cila tamamen donduğunda, artık cilayı halıdan nazikçe kazımaya başlayabilirsiniz. Tereyağı bıçağı kullanmak, halının işlem sırasında yırtılmamasını veya kesilmemesini sağlar. Halının iplerini kesmek ve halıya zarar vermek istemediğinizden, cilayı halıdan çıkarırken çok sert davranmadığınızdan emin olun.

Bu işlem, halıdaki balmumunun tamamı olmasa da çoğunu çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Balmumu parçalarının tümü çıkarıldıktan sonra, bunları ya vakumlayabilir ya da halıdan kaldırabilir ve bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

halıdan mum nasıl çıkar

2. adımda belirtildiği gibi, cilayı dondurmak ve ardından kazımak, cilayı halıdan kısmen çıkarmanıza yardımcı olur, ancak cila lekeleri, yalnızca kazıyarak çıkarılamayan bir miktar balmumu ile kalır. Bu adımda, bir kağıt havlu ve buharlı ütü veya saç kurutma makinesi kullanmanız gerekecektir.

Ağda lekelerinin üzerine kağıt havlu koyarak başlayın. Ütüyü en düşük ayarda ısıtın ve ağdayı ısıtmak için ütüyü havlunun üzerinden nazikçe geçirin. Kağıt havlunun halıdaki balmumu emdiğini görene kadar ütüyü kağıt havlu üzerinde çalıştırmaya devam edin.

Isı seviyesinin minimumda olduğundan emin olun, aksi takdirde lekeleri daha sert ve çıkarılması zor hale getirmek için kağıt havlu yanabilir. Buharlı ütüyü kullanmak istemiyorsanız, sıcak saç kurutma makinesini halının üzerinde çalıştırın ve ardından halıda oluşan ağdayı emmek için kağıt havluları kullanın.

Isı ve emme işlemini bitirdikten sonra sıra son temizlik aşamasına gelir.

Adım 4: Halının Temizlenmesi

Bu adım son ve en önemli adımdır. Her adım eşit derecede önemli olsa da, bu adım, tüm işlemden sonra halınızdan beklediğiniz temizlenmiş görünümü verir. Bu adımın iki bölümü vardır. İlk kısım halıyı bir temizleme solüsyonuyla temizlemek ve ardından elektrikli süpürge kullanarak halıyı süpürmektir.

Halıyı temizlerken daima en iyi elektrikli süpürgeyi kullandığınızdan emin olun ve Dreame T20 işi tam olarak doğru yapar. Yani bu adımda halıyı bir halı solüsyonu kullanarak temizleyecek ve Dreame elektrikli süpürge ile halıdaki mumu nasıl çıkaracağınızı öğreneceksiniz.

Halının lekeli bölgelerine hafifçe halı temizleme solüsyonu dökün. Halının her yerinde renkli balmumu lekeleri varsa, biraz ovma alkolü kullanın, bununla küçük bir bez havluya bastırın ve bir bezle halıdaki lekeleri nazikçe çıkarın. Halı kuruduktan sonra Dreame T20 elektrikli süpürgenizi halının üzerinde çalıştırın ve halınız kısa sürede orijinal lekesiz formuna ve dokusuna geri dönecektir.

dreame vakumlu halıdan mum nasıl çıkar

Çözüm

Özetlemek gerekirse, balmumu lekelerini ve cilayı halınızdan çıkarmak çok zor bir iş olsa da, evde basit DIY adımlarını kullanarak tüm cila ve sonraki lekeleri halınızdan kolayca ve zorlanmadan çıkarabilirsiniz.

Peki, ne bekliyorsun? Bu parçayı halıdan mumu çıkarmak için bir kılavuz olarak kullanın ve ev halılarınızı bir sonraki mum ışığında akşam yemeği partisine hazır tutun.

İLETİŞİM FORMU

Detaylı bilgi için formu doldurabilirsiniz. En kısa sürede dönüş sağlanacaktır.