Yaygın Robot & Elektrikli Süpürge Problemleri Çözümleri

Yaygın Robot & Elektrikli Süpürge Problemleri Çözümleri

Bir elektrikli süpürgeniz varsa, yaygın elektrikli süpürge sorunlarını çözmenin bazı yollarını bilmek önemlidir.

Süpürme bir angarya olduğu kadar, bir evi çekici ve yaşamak için çekici hale getirir. Evinizde temizlik ve tazelik sağlamak için çok önemli bir aktivitedir. Ancak, bazen elektrikli süpürgenizin çalışmayı durdurduğunu görebilirsiniz.

Elektrikli süpürgeniz çalışmıyor mu? Yaygın elektrikli süpürge sorunları ve bunları çözmenin çeşitli yolları hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Yaygın Elektrikli Süpürge Sorunları

Düşük Emiş Gücü

Düşük emiş oldukça yaygın bir elektrikli süpürge sorunudur. Elektrikli süpürgenizin emiş basıncı düşükse, daha az etkili olur. Kendinizi tek bir noktayı süpürmek için çok zaman harcarken, normal emiş gücünde normalde elde ettiğiniz etkinlik düzeyine ulaşamadığınızı fark edebilirsiniz.

Elektrikli süpürgede düşük emiş gücüne neden olan birkaç sorun vardır. Bunlar:

  • Bloke Filtre - Elektrikli süpürge filtreleri, toz ve kir parçacıklarını ve evcil hayvan kürkünü yüzeylerden yakalamada ve tekrar havaya salınmasını önlemek için tutmada oldukça ustadır. Bir süre sonra bu partiküllerin veya tüylerin temizlenmesi için filtrenin temizlenmesi tavsiye edilir. Ancak filtreyi uzun süre temizlemezseniz ne olur? Emiş gücünü etkiler. Filtreleri temizleyerek veya aşınmışlarsa değiştirerek bunu düzeltebilirsiniz.
  • Dolu Vakum Torbası – Düşük emiş gücünün bir nedeni olarak dolu bir vakum torbasını gözden kaçırmanız yaygındır. Ama aslında bu sorunun önemli bir nedenidir. Emiş gücünüz düşükse, torbanın dolu olup olmadığını kontrol edin ve doluysa boşaltın veya gerekirse değiştirin.
  • Tıkalı Zemin Başlığı, Boyun veya Hortum – Elektrikli süpürgede düşük emme basıncının diğer bir yaygın nedeni tıkanıklıktır. Bu nedenle, bu parçaların herhangi birinde herhangi bir tıkanıklık olup olmadığını kontrol ettiğinizden emin olun.
  • Tıkanmış Fırça – Bazen, elektrikli süpürge fırçası insan saçı ve evcil hayvan kürkü gibi maddelerle tıkanır. Tıkanma emme basıncını etkileyebilir ve sorunu çözmek için fırçayı temizlemek size kalmış. Düşük emiş gücü ve fırça tıkanmasından kaynaklanabilecek diğer sorunları önlemek için fırçayı düzenli olarak temizlemek hayati önem taşır.

elektrikli süpürge fırçası

Aşırı ses

Elektrikli süpürgenizin ürettiği normal bir gürültü aralığı vardır. Gürültü çoğunlukla minimumdur ve sadece temizleyicinin kullanması için uygundur. Bazen elektrikli süpürgeniz daha yüksek ve aşırı ses çıkarmaya başlayabilir.

Peki, elektrikli süpürgeniz yüksek ses çıkarıyor mu? Bu soruna neden olabilecek birkaç neden vardır. Bazıları şunları içerir:

  • Tıkanma – Elektrikli süpürgeniz, zemin başlığındaki, boynundaki veya hortumdaki tıkanıklıklar nedeniyle aşırı gürültü üretebilir. Herhangi bir tıkanıklık, elektrikli süpürgeyi yeterli emiş gücü üretmek için aşırı güç kullanmaya zorlayabilir. Aşırı gürültü üretimine neden olabilir. Sorunu çözmek için tıkanıklığı bulmanız ve alanı temizlemek için malzemeleri kaldırmanız gerekecektir.
  • Motor Sorunları – Elektrikli süpürgede aşırı gürültünün bir başka nedeni de motorla ilgili sorunlardır. Bu tür sorunlar, kayış veya hortumda kopmalara neden olabilir. Herhangi bir kopma, gürültülü bir elektrikli süpürgeye neden olur. İşaretlenmeden bırakılırsa, elektrikli süpürge işlevini durdurabilir. Kayışta veya hortumda sorun olup olmadığını kontrol etmek için elektrikli süpürgeyi sökerek bu sorunu çözebilirsiniz. Gürültü sorununu gidermek için bunları düzgün bir şekilde yeniden takın.
  • Hava Sızıntıları – Tıkanmalarda olduğu gibi, hava sızıntıları da elektrikli süpürgenin emme basıncını korumak için aşırı güç kullanmasına neden olur. Bu, temizleyicinin aşırı gürültü üretmesine neden olabilir. Hava kaçağı olan yeri bulup değiştirerek bunu düzeltebilirsiniz. Etkilenen bölgeyi de kapatabilirsiniz.

aşırı ısınma

Bir elektrikli süpürgenin, özellikle uzun süre ara vermeden süpürdükten sonra aşırı ısınması yaygındır. Ancak bazen temizleyici aşırı ısınarak sıcak hava ve duman yayılabilir. Bu sorunun nedeni elektrik sistemindeki, özellikle motordaki bir arızadır. Aşırı ısınma durumlarında, kendin yap düzeltmelerini denemek yerine bir profesyonelle iletişime geçmek önemlidir. Teknisyenin motor sistemini yenisiyle değiştirmesini sağlamalısınız ve büyük olasılıkla aşırı ısınma sorununu çözecektir.

elektrikli süpürge aşırı ısınma sorunu

Yanık kokusu

Yanma kokusu sorunu, elektrikli süpürge sahiplerinin karşılaştığı bir diğer tipik sorundur. Aşınmış bir motor kayışından kaynaklanır. Yanma kokusu, elastikiyet kaybından dolayı lastik kayışın yanmasından da kaynaklanabilir. Sonuç olarak, kayış aşınmış ve değiştirilmesi gerekiyor.

Elektrikli süpürgedeki yanık kokusu sorununu gidermek için motor kayışını değiştirmeniz gerekecektir. Bunu, motor kayışına ulaşmak için elektrikli süpürgeyi ayırarak yapabilirsiniz. Ardından kemeri dikkatlice çıkarmalısınız. Ardından, eski kayışı daha yeni ve daha sıkı bir kayışla değiştirmeden önce motorun yanmış lastik parçalarını yumuşak bir şekilde temizleyebilirsiniz. Büyük ihtimalle yanık kokusu sorunu giderilecektir.

Vakum Açılamıyor

Açılamayan bir elektrikli süpürge, süpürme sırasında karşılaşabileceğiniz en sinir bozucu sorunlardan biridir. Ancak, düzeltilmesi kolay bir sorundur. Temizleyiciniz açılmıyorsa, düzgün çalışıp çalışmadığını görmek için güç kaynağına olan bağlantısını kontrol edin. Geleneksel elektrikli süpürgelerde, elektrik prizine bağlantının düzgün yapılıp yapılmadığını kontrol edebilirsiniz. Değilse, temizleyiciyi güç kaynağına bağlamalı ve tekrar test etmelisiniz.

Dreame robot süpürgesi gibi robot temizleyiciler için pillerin şarj edilip edilmediğini ve doğru şekilde bağlanıp bağlanmadığını kontrol etmelisiniz. Değilse, açmak için cihazı şarj etmelisiniz. Güç kaynağını kontrol ettiyseniz ve etkin bir şekilde bağlandığını onayladıysanız ancak temizleyici hala açılmıyorsa, bu, cihazın yeni parçalar veya tamamen değiştirilmesi gerektiği anlamına gelir. Sorun giderme ipuçları için üreticinin kılavuzuna başvurmalısınız. Kılavuz yoksa, bir DIY girişiminde bulunmayın, bunun yerine bir satıcıyla iletişime geçin veya elektrikli süpürgeyi değiştirin.

Çözüm

Elektrikli süpürgelerde en sık rastlanan sorunlar düşük emiş gücü, aşırı gürültü, yanık kokusu, elektrik süpürgesinin açılmaması ve aşırı ısınmadır. Bu sorunlar, aygıtı temizleyerek veya aygıtın bazı parçalarını değiştirerek çözülebilir. Bazen, temizleyiciyi etkili bir şekilde onarmak için bir profesyonel aramak en iyisidir.

İLETİŞİM FORMU

Detaylı bilgi için formu doldurabilirsiniz. En kısa sürede dönüş sağlanacaktır.